Anak 2thn 9bln

Sa rsa fail btl jd mak,22/7/22 haritu sa bersalin anak kedua,sblm ni si abg perangainya ok sj..mmg nakal la tp x seberapa..skg ni dah ada adik makin bertambah nakalnya..sampai kdg sa tak tahan sgt sa pukul tgn dia,kaki dia..sakit sa pukul tp dia boleh ketawa2 lg..sa rsa sa x ble handle ank sndiri..ada yg pnglman sma?

11 Balas

anak nak perhatian kita. jadi die akan buat perangai mcm2 supaya mommy sama daddy die bagi perhatian. so u kena pandai bagi perhatian antara kedua anak. masa bby tido boleh ajak anak yg sedia ada main. borak. gurau. mcm kita dulu kecik2 dpt adik baru kan ada rasa jealous. mcm tu la jugak dorg. tapi mommy sama daddy kena pandai tengok emosi dgn perhatian dia. beli kn makanan dia suka ke. supaya dia tau yg kita x lupakan dia bila ade adik.