Baby 2.5kg 37weeks normal ke x?

Due 18/4...bby dh msuk laluan...

11 Balas

Ikut kata doktor. Tak boleh samakan dengan pengalaman mommies yang lain. Doktor informed kecik yang normal atau kecik tak normal? Ada minta apa2 advice daripada doktor tak? Kalau saya dalam situasi awak, tak normal sebab baby besar. Nanti tak boleh bersalin normal.

Saya baby no.4 ni 36w, baby 3.08kg waktu scan. Takde gdm @gbs waktu pregnant. Bersalin 37w 5 hari, baby 3.38kg je. Doc kata normal as long as baby 2kg keatas. Tengok juga pada badan ibu. Kalau besar sangat, risau kena czer je. Itu pengalaman saya lah.

Saya 37 weeks scan, baby 2.96kg.. Doc kata normal lagi.. Siap doc bagi tambahan 7 hari lagi kalau 40 weeks tak bersalin lagi... Maybe doc rase bukan kategori besar sangat kot... Entah laa..

saya 37week 6days baby 2.7kg Dr kata normal...baby pun dah masuk laluan...EDD saya 17/4...

Normal, baby sy semua bawah 3kg.. sy pun kecik je tinggi 145cm, ank pun xbesar ikut ibu😊

3mo ago

sy tinggi 146 je...tp bersalin ank second bby 3.2kg...ni yg ke 3...scan kecik ...harap kecik dlm lua bsar..😅...trauma sbb second koyak bnyk..

kdg2. berat masa scan xsama pun dgn berat sebenar.. xpa kecik. senang nak teran. hehe

3mo ago

tula kan..fkir mcm tu jgk..sbb ank second bsar 3.2kg brsalin 38 weeks 6day smpai koyak bnyk..ank ke 3 ni dktor scan kecik ... syukur jgk sbb trauma brsalin koyak ni😅..doakan sy ye semoga dipermudah segala urusan..

Saya baby 2.4kg 37w. Dah lahir dah pun budak tu 😂 normal je sis

sy 37 weeks baby 2.7kg dah 😅 terlebih berat ke ni ye..

Saya 36 weeks bby 2.5kg..doc ckp normal..

normal. anak 1st saya baru 2.2kg, 37 week

3mo ago

ooo..sampai xlena tido dktor ckp bby kecik..