Xsedap badan

Risaunya bru 6 weeks tp rasa seram sejuk.. selsema non stop.. Tgok mommies cerita pengalaman keguguran sedikit sebyk buat diri ni rasa cuak, takut..nk mkn vitamin pon jd xlalu, kerja lg la xsmangat..nasib boleh take leave.. Adakah sbb travel jauh balik kampung atau ni symptom biasa awal mengandung? Need advise

7 Balas

Awal2 mengandung, saya demam terukla jugak..hormon pembawakkan kot..pastu lepas dpt tau prgnen ada pendarahan. Check doc, ok. Lepas 2 minggu darah lagi tp xcheck doc. 3bulan prgnen scan doc kata ok. Skg anak dh 2

sis keep positif ok..sentiasa ceria.. jangan bebankan fikiran fikir benda negatif.. enjoy your pregnancy life.. jangan mengeluh..jangan buruk sangka.. jangan macam macamlah. hehe. follow the flow ok

Jgn takut sis, xde apa...jgn difikirkan perkara2 begitu...amik aura positif je ye sis..vitamin tu tlg jgn skip...pntg utk sis n baby dlm perut...papepun semoga dipermudahkan ye.

Simptol awal kot sis. Time mangndung ni makan makanan sihat ye. Imun kena tinggi. Take care.

Normal system awal.. Huhu nnti okay lah. Tu namanye myb alahan. Stiap org lain ii

insyallah morning sickness tu..jgn la sampai xmkn vitamin tu pnting prtumbhn anak

Hormon..jga diri,jaga kesihatan