ada tak ibu² sdah 33w blm ada tarikh brsalin.4 kali scne sudah.last scne bulan 1 ni penentu.

2 Balas

sis pernah csec sebelum ni? ada GDM, darah tinggi, atau apa2 sebab lain yg memungkinkan doktor akan paksa baby keluar tepat 40w ke? sebab kalau tak ada risiko, patutnya boleh bagi sampai 41w at least. baby2 sebelum ni lahir tepat on due date ke? EDD tu sebenarnya jangkaan je sis, baby akan keluar bila dah sampai masa, and bila badan ibu sendiri rasa selamat untuk melahirkan. kalau kita asyik risau, bimbang, lagi baby lambat nak keluar. sis jangan risau2, buat cool je okay? inshaAllah kheyr 🌻

mg dpmudahkan segalanya aamiin