baby saya 4 bulan batuk selsema..

Risau nya jka bayi kurang mnyusu sb batuk selsema..Dah g klinik tpi masih batuk selsema..kahak pun brbunyi2 pd kerongkong..Apa nak buat bg cepat sembuh.Hanya pd Allah mohon pertologan?

1 Balas

Sama anak saya sis , saya guna petua ni sis , minyak bawang putih & vicks vapour . Minyak bawang putih tu sis bwat mcm ni yaa , bakar dulu bawang putih bg hitam2 pastu sis ketuk2 bg pecah pastu letak dlm bekas letak minyak masak . Pastu sis sapu kt dada baby , betis baby , belakang baby , atas hidung baby , dgn tapak kaki baby , lepas sapu tapak kaki sis bg pakai stokin yaa .dh sapu . Sis tepuk2 belakang baby dgn tepi2 rangka baby . Toturial ada kt youtube untk cara tepuk . Sis taip tepuk untk batuk kahak bayi

5y ago

Ya sis , anak saya pn dh sihat skrg . Sis buat setiap hari setiap sejam sekali . Insyallah .