Balik berpantang di kampung

Saya sekarang di johor. Plan nak balik berpantang kat rumah mak di kedah. Agaknya week ke berapa ya sesuai balik? Sebab nanti saya kena balik dengan bas. 12 jam perjalanan

7 Balas

Saya balik kampung sebulan awal... Masa perut 36minggu... 10jam naik bas dari Melaka ke Kuala Perlis... Lepas tu naik ferry ke Langkawi pulak... Nak naik train tiket dah habis... Nak naik flight dah tak boleh...

5y ago

Alhamdulillah... Masa tu bulan puasa sama... Dengan bawak anak sulung umo 2tahun... Nasib dia tidur ja sepanjang perjalanan... Saya minum air sikit² jaa... Banyak makan coklat untuk tenaga...

Alamak risau juga tu 12 jam..maybe boleh tunggu 2 minggu atau selepas jahitan dah sembuh. Sebab bas kena naik turun tangga then kadang-kadang bas laju atau jalan bumpy takut tertetas jahitan.

5y ago

Sy naik bas balik kampung untuk berpantang je sis. Huhu.. Dah habis pantang, balik johor dengan keta. Tapi tu la, memang kena berhati hati sbb lama perjalanan

Tq semua atas pandangan yang diberi. Insyaa Allah paling lambat, masa 33 weeks sy balik kampung. Takut pulak jadi apa apa masa dlm bas. Doakan urusan saya nanti dipermudahkan

blik awal sbln laa sis tu pun kalau sis xde apa2 risiko bersalin awal .. mak aii , 12 jam dlm perjlanan .. sy ni 10mnit atas kereta pun dh sakit pggang ..

5y ago

masalah jgk tu kn nk jlan jauh , buatnya nk buang air kcil .. xleh nk than lma , kalau ad siapa2 cth suami atau ahli klrga lain yg berksmpatan mnx laa tlg drg yg hntarkn .. ksian plak sis nk naik bas ..

Balik sebulan awal sis..lame nk dok dalam bas tu. Takut kang terberanak awal,beranak dalam bas😅

Balik sebelum bersalin la sis. Sebulan @ 2bulan sebelum bersalin sis dah boleh balik kg.

Blh ke nk dduk lama2 dlm bas dgn bby lg