Result gbs negatif tapi.....

Result gbs saye negatif tapi keputihan tetap keluar kadang warne kuning dan putih susu dan tak berbau atau gatal. Perlu ke saye buat test gbs lagi ?

2 Balas

awak swab dkt mana? kk ka? mcm sy 1st swab keputihan xdetect pon gbs. ada bacteria lain. dpt ubat insert dn antibiotik. tapi keputihan sy kuning dn gatal2. lepas insert dn mkn ubat still tak okay. jadi sy ambik inisiatif pergi 2nd option klinik lain. dekat sana doctor suggest utk buat lg sekali swab. dn result keluar sy ada gbs&candida

10mo ago

saya ada je baca komen dlm app ni dn group ibu hamil fb. ada je mommy yg keputihan biasa tapi bila masa dkt hospital test gbs+. kalau awak risau. cuba la buat dkt klinik luar. 2nd alternatif. bila keluar result still sama dgn kk. mean awak xde gbs😊. lepas insert ubat mmg keputihan keluar balik. cuma nya berkurang sikit la. pastikan setiap kali lepas mandi lap kering2. jgn bg lembab. sama setiap kali lepas membuang. kalau underware basah then tukar yg baru. jgn pakai yg lembab tu semula. kurangkan makan manis. makan yogurt asli

tak perlu. unless awk rasa gatal, berbau dan warna selain kuning / putih susu