Baby (5 bulan) GDM

Last week test air gula, tahap gula 2 jam selepas minum air gula tinggi (sebelum minum air gula result ok). Minta advise mcm mn mau dapatkan tahap gula yg normal balik. 😭😭 Thank you. #firstmom #babygirl

1 Balas

Jaga pemakanan dengan no sugar less carbohydrate. Jangan ambil minuman bergula. Jangan ambil makanan ; bergula, bertepung (kecuali tepung almond dan kelapa) Nasi ambil sesenduk/suku pinggan/ sesenduk rata. Jangan ambil produk / supplements. Kerap bersenam. Makan 3 kali sehari Jangan ambil snek in between main menu sebab nak rehatkan pankreas. Boleh join FB GROUP KELAB PESAKIT KENCING MANIS / DIABETES untuk info bermanfaat. Ramai ibu GDM dapat kawal gula dlm darah dgn baik di situ.