Rengat selepas bersalin, siapa pernah merasainya?
Voice your Opinion
Saya
Tidak pernah lagi

2695 respon

29 Balas

selepas bersalin anak ke3 kena rengat..bersalin anak ke 4 pun..mak aiii...mcm sakit bersalin...mujur time tu..laki dibenarkan teman isteri di wad...anak kena admit sb jaundis...time² kasi mndi baby..sakit rengat dtg..hmpir jatuh bby😓mujur ada laki...dia tlg gnti mandikan bby dan urus bby..trpksa minta nurse ubat tahan sakit...

anak 1st & 2nd xkena, anak 3rd kena rengat..bersalin pg..ptg rengat..terus mintak ubat tahan sakit dgn nurse..siap mintak ubat tahan sakit mase nk balik dr hospital...harap yg no.4 ni xrengat lah

saya tak pasti rengat atau bukan. setiap kali bertungku, sakitnya macam nak bersalin. lepas tu keluar darah pekat berketul- ketul. lepas seminggu bertungku baru ok.

pertama kedua x penah. dgr pengalmn org je.. last³ ank ketiga merasa rengat tu 😣😣 harap² ank no 4 ni x merasa la rengat tuu..

sgt² laa sakit,rasa mcm ada lg baby xkeluar hahaha. Sy mula rasa rengat pd kelahiran kedua sy....fuhhh sakit tuh disini 😅

second baby lahir 1/1/2021 , mmg lain mcm rengat Ni, mmg xtahan kne ambil pain killer

anak no 3,4 & 5 ,kena rengat.Amalkan bertungku sgt berkesan utk hilangkan rengat

ank pertama 2 hari.. ank kedua 5hari.. azabnya... hampir setiap 5min kena

belum berpengalaman , Mudah-mudahan semuanya baik belaka tanpa mudarat

Saya amalkan bertungku dan minum kopi, dapat kurangkan rengat