Last period 14/11. Pergi klinik swasta dr scan x nmpk baby,dr kata kemungkinan cyst/hamil luar rahim

Refer hospital, dr kata baru lg kehamilan. Belum nmpk, dan takde sakit2 atau bleeding. Last period 14/11. Upt mmg 2 line. Risau 😢 Ada mommy2 yg pengalaman sama?

8 Balas

Saya ada pengalaman. Saya check upt ve pastu pergi klinik dorang check pun ve. Then doc scan x nmpk kantung. Doc ckp ada dua kemungkinan cyst atau hamil luar rahim. Pastu doc bg date untuk next checkup. Next checkup alhamdulillah nmpk kantung baby tp saya ada cyst. Tp x besar. Doc monitor every month. Smpai bape bulan entah cyst saya hilang sbb baby makin besar so doc ckp x perlu bt pape. Tp mcm kakak sy pun mcm sy jugak ada cyst mse pregnant tp cyst dia makin besar dan mungkin kacau tumbesaran baby so dia kena operate buat cyst mse pregnant.

kalau pengalaman saya.. saya dh scan masa tu 11minggu.. detect cyst tpi bru 2cm.. doc ckp maybe hamil sbb rahim tebal tapi tk nampak baby pun.. lepas 3minggu.. skit2 dia bleeding terus kena refer doc hosp. Check xde prob..tapi kena dok wad sbb takot lahir luar rahim.. Hari ketiga duk hosp..saya sakit malam tu..last2 saya gugur..

saya pulak alami siptom orang preggy, tapi doc kata saya tak preggy sebab tak nampak apapa masa scan. tapi ada macam ketulan dia jumpa, dia sendiri tak tahu tu apa. mula syak fibroid tapi bukan, nak bagi saya ubat turun darah tapi saya tak berani amik sebab saya risau saya hamil tapi masih baru

Saya last period 24/11 check mmg positif hingga kini saya masih belum jmpe doc or scan sbb saya rasa awal lg 8 minggu or 10week bru saya check sbb kdg2 ada yg lambat nampk dan ada yg cpt..2020 saya preggy smpi 5bln bby mmbesar lepas tu hilang dgn sendiri..

Takpa awak tunggu dulu 2-3 weeks. Maybe persenyawaan lewat ke? So dia tak ikut dari tarikh period. Saya mcmtu. Semoga dipermudahkan untuk awak

Mcm sy pun lari 3 weeks dr tarikh asal. Patut dh 11 week tp bila scan baru 8 week. Normal je selagi tak ada bleeding.

kalau period tak teratur, mmg normal belum nampak apa2. cuba scan lg 2 3 minggu.

Maksudnya dah berapa weeks ye?

2y ago

apa maksud preggy 5 bln lps hilang dgn sendiri tu?