Were you ready to have a baby when you got married?
Voice your Opinion
Yes, I am ready for it
No, not really......

3471 respon

13 Balas

a few weeks awal kahwin tak ready sebab fobia dengar cerita pasal sakit beranak. saya jenis cepat trauma tp sejak dapat tahu kata "mengandung ni pahala seperti orang berjihad". sy terus setuju. rupanya ada sebab2 kenapa dpt pahala spt berjihad rupanya mcm2 nk kena alami sepanjang mengandung 😂😂 sangka masa bersalin ja ujian sakit. tp takpa lah, klu sy tau mungkin sy takmau pregnant. sy mmg lemah, tgk video sakit or accident semua tu sy jd ngilu. Alhamdulillah since pregnant, Allah uji sy dapat darah beku. kena inject kt peha setiap hari 2 kali ☺️

kawin bln 3 bln 4 dh pregnant..awal2 tu rsa mcm alaaaa knp pregnant tp lpas kena brainwashed dgn husband sronoknya pregnant..asyik maaaaaakn je

And Alhamdulillah selepas 2 tahun dah dpt baby

ya sy dh bersedia umur pun dh panjang😅

Nope. Merancang dulu

Not immediately

yes..

Yes..

Yes