Harini cukup 40weeks tapi masih takde tanda Contraction ada tak yg macam Saya ? 🥺

Rasa sedih pun ada hmmmm

19 Balas

Sy hri tu 40day baby tak ada tanda2 nak keluar. 8/8 Tu pergi kk ikut temujanji. Skli scan doktor ckp baby besar. so doktor tulis Surat suruh dtg hospital. Dtg hospital scan lgi... Dan sna pun ckp baby besar. Tpksa masuk ubat utk keluarkan baby. nasib baik ubat buka jln..so tak la kena czer 😊. 9/9 masuk ubat jam9 pagi ka..jam 2 dh start sakit. sakit teramat😭. mnta jarum tahan sakit ,lgi laa tambah sakit. Sakit smpai tak boleh nak bangun..jam6 stngh nurse dtg cek jantung baby. sy ckp sakit. Skli cek da 8cm😣 tolak terus pergi LR. jam 7.lebih keluarlah baby yg pertama 💞

" mungkin dh ada bukaan and contraction tp awk tak perasan " itulah kata doc dkt saya waktu 39 weeks waktu appointment mingguan. Masuk2 je bilik doc terus ckp "meh sy nak cek bukaan awak" sekali doc seluk " dh buka 3cm dah ni esok pagi admit wad ya " try minta doc cek bukaan , in shaa Allab balik tu mmg terus turun tanda. - keluar lendir darah - keluar air ketuban - bukaan makin besar

jgn sedih sis,blm smpai msa lagi tue baby nk kuar...semua nie kan urusan Allah,Dia ja yg tau bila baby kita nak lahir...ank sulung sy pn sy bersalin overdue 40mgu 2hri,mcm2 tips org bg sy buat...xjd apa,last kena induce ubat&drip...alhamdulillah ank sulung sy skrg 4thun dh,dan skrg sy tgah hamil ank kedua 32w..semoga Allah permudahkan urusan kita semua ibu2 hamil amin2...

takpe sis..jgn risau.. sya hritu pun takde tanda2.. tertgu2 jgk sbb sakit belakang ke apa ke mmg takde lgsg.. tiba2 1 hri tu sya sakit perut, keluar lendir darah dan beberapa jam lepas tu turun darah.. terus ke hosp masuk lr.. bersalin..semua berlaku dlm 1 hri je.. dri pukul 2 pgi hgga 9.20 pagi kluar baby...

sy gdm on diet. dktr bg masa smpai 40 minggu utk serah diri utk induce. 2x induce ubat baru baby nk keluar. tu pun dh lebih edd 😂. bersalin 40 minggu 1 hari. alhamdulillah bersalin normal. xpe sis, kalo xde risiko..xde apa yg perlu dirisaukn. doa baik2 je ya

Saya pun Skrg dah 39 minggu 5 hari belum ada apa² tanda lg kecuali sakit belakang macam senggugut.. Baby seronok lg dalam perut ni 😂 ayah atok nenek dia semua tertunggu² bila la nak keluar 🤣 dah tak sabar dh semua haha

sy dulu preggy anak first smpai kena serah diri sisi😅 sebab tak ada tanda2 langsung.. sempat jugak bermalam 4 hari 3 malam🤭 semoga dipermudahkan sis bersalin sis🥰

Sy bsalin 41w. Sbnrnya xperlu rse sedih pun..buat aktiviti mcm biasa klu masih larat, pujuk2 bby..percaya apa yg jd itu yg terbaik ok.

2y ago

Dktr ada bg surat serah diri. Tp sy pi awal sikit sbb suami suruh pi check kot dh ada jalan ke apa. Sy pi LR check ctg dh ada contraction, tp jalan baru 1cm. Terus kena tahan wad, berkampung smpai 41w.

g taman buat brisk walk, jalan laju. atau jalan2 kat mall sejuk sikit 😅 selalu org bnyak jalan ni kejap je rasa nak bersalin

saya 39weeks 5days dahh. baby rilek je lagi. org lain kat luar dah tak sabar nak jumpa dia

2y ago

blm sis hehehe esok serah diri dah