Curhat si mummy

Rasa sedih pulak bila kita train anak kita feeding 2-2.5 oz per feeding tapi bila MIL jaga sebab saya kerja jadi 4oz per feeding. Tak terkejar demand baby. Baru 2 bulan. Itu pun terpaksa topup dengan formula. Saya pulak pump 3 kali kadang time free banyak boleh la 4 kali. Itu pun dapat la 7/8 oz bawak balik dari kerja utk keesokkan hari. Lagi banyak kita bekalkan selagi tu la nak perabihkan. Haihhh bila cakap kata kita memandai pulak. Ye la orang tua lagi berpengalaman la katakan. Tambah pulak kak ipar pun ada jagakan sekali. Seronok la baby tidur lama boleh buat kerja. Tak pasti la baby bangun ke tak tuk main2. Ke asyik tidur je seharian. Malam nye mummy la yg kena sacrifice berjaga. Hmm

1 Balas

Hantar ke taska atau pengasuh senang . Nanti jadual harian dia pun ikut sama macam budak lain