Pada pendapat anda, adakah anda bersetuju bahawa pasangan perlu merancang kehamilan pada waktu pandemik Covid-19 ini?

Baca sini : <a href='https://my.theasianparent.com/jenis-penyakit-berjangkit-covid-19' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/jenis-penyakit-berjangkit-covid-19</a>
Voice your Opinion
Ya, (komen kenapa)
Tidak, (komen kenapa)

993 respon

21 Balas

I just gave birth 2 months ago. It’s different from my first pregnancy experience. I would say its mentally & emotionally challenging due to inter state/district travel banned. Honestly i think not a good time to get pregnant now but kalau sudah rezeki please take care of yourself and your baby. Get vaccinated.

sebab ibu mengandung sgt berisiko tinggi dgn virus covid-19 serta sgt limited d hospital dan kos sara hidup pon meningkat ☺️ Yg dh berbdan dua skrg Alhamdulillah ❤️ tuhan bg anugerah zuriat d waktu skrg kpd kamu sbb kamu layak dan kamu blh atasinya 💪🏼♥️💪🏼

Untuk TTC tiada masalah. Yg dah dikurniakan anak yg ramai, kena rancang atas jika ia membebankan kesihatan mental dan fizikal, kemampuan diri menjaga anak-anak yg lain. Jika sudah dikurniakan anak, bersyukur, redha dan bersabarlah. Adalah hikmahnya di musim pandemik.

sebab, virus covid-19 ini terlalu bahaya..sangat merisaukan saya..berisiko pada ibu & baby

banyak kes kematian ibu selepas melahirkan bayi disebabkan tambahan penyakit covid19

sebab wad sgt limited dkt hospital dgn covid yang masih sama tinggi bilangannya.

ya sebab kes masih meningkat lagi ditambah dengan kewujudan varian baru

setuju sebab virus ini sangat bahaya lebih² lagi buat ibu Masa hamil

Dengan situasi pandemik skrg ni agak mengkuatirkan bagi saya .

Ya. Sebab ada chance high risk.. Both.. Mother & the baby