Niat puasa dan berpuasa

Ramai yang post tanya pasal puasa boleh ke tak , take note ibu² yeee . Kita wajib niat puasaa dan bangun sahur dan cuba puasaa. Incase pukul 8pagi dah xleh nk go on, baru berbuka. Jangan ambil mudah yee. Xbaik yee. Boleh google atau youtube bende ni

14 Balas

Pernah baca…..Ibu hamil x perlu pun cuba2 utk puasa….Sebab Allah dah beri kelonggaran buat ibu2 hamil……tapi klu nak puasa pun xpe…..

2y ago

Ye tau..memang la niat kita nak sgt puasa….siapa lah yg x nak berpuasa kan…tapi saya cuma nak bgtau…x kira larat or x larat…..ibu hamil di beri kelonggaran utk x berpuasa…sebab ada nyawa dlm rahim kita….Itu la yg saya baca…..