Nak tanya..kenapa ya perut saya lebih besar dari ibu2 mengandung yg lain?nk tahu sebab apa..

Ramai kata perut saya besar sangat macam nak bersalin tapi baru 26weeks..

13 Balas

if its second pregnancy totalllyyyyy normalll. tapi depends jugak, macam saya anak first tapi jenis badan saya kecik, so perut bila dah 7 bulan baru nampak. tapi bila saya tengok kawan saya pregnant jenis badan dia berisi, disebaliknya pulak. jangan down. besar ke kecik perut kita, if the bby normal, its fine. hehehe semoga selamat bersalin nantiii

2y ago

ye sis yang first mesti perut kecik. saya pun perasan jugak. depends kannn. saya kadang rasa macam tak berbadan dua masa pregnant dulu hahahaha. lompat lompat naik tangga semangat. masuk bilik baru rasa mengah dia 🤣

bergantung pada badan masing2.. saya ni berlima mengandung sekali dengan kawan2, baru 1st time, diorang dah anak no 2 3, kalau ikut berat badan, diorang semua lg berat, saya ringan lg dan berat sepanjang mengandung tak naik sangat, tp perut saya yg paling besar.. asalkan Dr cakap semua ok, tak payah risaukan benda yg tak jadi masalah pada kita dan baby..

2y ago

iya, betul jadi cepat penat.. saya masa 4 bulan dah pakai seluar mengandung, 5 bulan tak umum apa2 dan sorok perut pun orang perasan , kawan2 pakat wish ucap tahniah mengandung, 6 bulan dah jalan mcm penguin dah.. seronok sebenarnya siapa yg perut kecik, baju mudah boleh pakai baju lama je, nak bawak perut pun tak penat sgt..

hai awak..sama la kita..saya preggy no.5 skrg 26w juga..berat da 70kg dr 65 sblom preggy😅tp perut besar mcm sarat,nk jln pun susa😆 igt kn twin,rupa nya bukan😅girl mungkin,sbb saya da ada 4hero ni.saya pkai bj time saya preggy 9bulan tahun2019 da ketat skrg.dlu berat 80kg tau.haha.entah..skrg beli bj baru je😂

Saya dah nak masuk 37 minggu. Saya rasa perut saya besar macam nak meletup tapi orang lain selalu cakap perut saya kecik hahahaaa. Saya rasa depends on mata dan pengalaman orang jugak kecik besar tu. Takpela janji kita dan baby sihat tu dah alhamdulillah

depend pada badan kita awak, maybe kulit awak tebal , so nampak sikit. takpa la, besar kecik takda masalah pun, abaikan je org kata apa pun. janji baby okay. berat pun cun.

2y ago

yaa, tiap kali awak scan tgok berat baby awak normal n doktor tak kata apa takpa je. so jgn risau okay.

lain org lain padang nye sis.perut sy lg la dr ank 1st smpi yg 2nd nie besar.semua ingt twin.pdhal sorang je dlm perut nie.hahaha # 38 mggu

depends pd badan..perut sy pun besor jugak..ni 7bulan,org ingat 9bulan dah..tp sy tak kisah pun,asalkan baby sihat n kita pun sihat..

Normal la sis .. sya anak kelima ni besar padahal baru masuk 7bulan .. org selalu tegur nak salin dah kah 😂

Hi. Normal sis. Kadang faktor bentuk badan. As long anak membesar dengan baik sihat mommy pun sihat okay je.

Biasalah tu, lain kali jawab je kembar kot, 🤭🤲🤲🤲