Baby dah 26weeks nak tanya kenapa saya selalu sakit bawah perut sebelah kanan?

Risau sebab kalau bayi gerak atau tendang area tu terus rasa sakit.

2 Balas

eh samaaa!! perut bawah belah kanan ada rasa sakit2 kalau sy byk berjalan/buat kerja. tp sy ingat nurse & doc ckp, selagi takda spotting/bleeding maksudnya kandungan masih ok. baby pun aktif so sy tak risau sgt, normal rasanya sbb baby nak membesar & rahim nak mengembang lagi😊

itu tandanya kandungan sis sihat & normal. tapi jika kerap & sakit sangat, better pergi check dengan doktor ye.

1y ago

Terima kasih sis atas pandangan nya.. 😇