Apakah cara paling berkesan untuk menenangkan bayi dan hentikannya dari menangis?

Puting lembut bayi bagus: <a href='https://my.theasianparent.com/puting-susu-lembut-untuk-bayi-yang-selamat-berkualiti' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/puting-susu-lembut-untuk-bayi-yang-selamat-berkualiti</a>
Voice your Opinion
Pasang lullabies
Bawa jalan-jalan
Bagi puting lembut
Biarkan anak menangis
Lain-lain (sila komen)

383 respon

12 Balas

mcm sy kalau di rumah bg anak dengar bacaan Al-Quran..zikir ms nk tidokn dia.. kmudian kalau dkt tmpt awam esp pergi kk atau hsptl utk chckup dia sndri pandai tenangkn diri dia dengan cara isap jari... dan xpnh guna puting kosong(pacifier)...penah stnby nk bg diam.tgk dia rejek..sejak dri tu bila tahu dia blh tenangkan diri sndri..xde dh cuba bg pacifier... alhamdulillah dia senang nk di jaga since dr dlm hari lg..dr baby hingga dah bsr ni dia xpnh guna puting kosong dan minum susu dalam botol..dia tak suka..ni dah nak msuk umur 3 tahun minum susu pun dalam cawan.. botol susu pnh bli ms dia bby dlu..dia buat main tuk bg ank2 ptung dia acah2 minum susu main mak2.. 😂😂✌🏻

Bagi susu, bawa bergerak dalam rumah, usap belakang badan bayi dan dodoi dengan zikir

berkomunikasi dengan dia secara perlahan2

bawa jalan2, bagi susu, pasangkan zikir

Dukung sambil Dodoi dengan zikir

peluk bayi dan bagi susu ibu..

dodoi kn dengan berzikir...

bagi susu bawak jalan2

Pasang zikir harian

bagi susu