Ganti Puasa

Puasa tahun ni sy cuti selama 7hari..Bila ye agaknya waktu y tbaik untuk sy ganti puasa.Kandungn 19w2d.Due 16/3/20.Agak risau nak ganti,ni kandungn kdua slps kgguran tahun llu.

10 Balas

Due awak 16/3/20 tapi baru 19w ke? Sbb sy due 15/3/20 dah masuk 28w. Tak larat nak ganti. Tahun depan je ganti sebab jenis alahan teruk. Untuk ibu Hamil, Tak sempat ganti puasa bila sampai puasa seterusnya atas beberapa sebab termasuk Hamil, boleh ganti tahun berikutnya tanpa perlu fidyah. Bole rujuk artikel mufti wilayah keluarkan. Tapi kalau awak larat, ganti la isnin kamis. 😁

4y ago

Sama sis, sy 28 weeks jgk.. Da cuba gnti, tp x smpai tgh hri, da dahaga sngt2..