Tahun ini anda akan berpuasa sebagai seorang..

Voice your Opinion
Ibu hamil
Ibu menyusu
Ibu bersama anak
Isteri bersama suami sahaja

994 respon

24 Balas

Ibu menyusu dan ibu hamil... Anak dah 2 tahun sebulan dah.. Tapi masih belum putus susu. Saya tak pasti seeloknya puasa atau tidak. Kandungan baru masuk 6 minggu sekarangni.

3mo ago

sama, saya baru 10 minggu ank 2 thun 3 bulan msi mnyusu

tahun ni terpaksa hutang puasa dulu . sebab ada baby dlm perut , so i tak tahan klu tak mkn atau minum . lewat sikit je mkn , badan dah begegar2 tak tahan 😄

saya 1st trimester. sesiapa ada resepi masakan, tips untuk bakal ibu 1st timer tak? okay cuma risau tenaga kurang. ada yang berpengalaman puasa masa 1st trimester?

3mo ago

sy thn lepas trimester pertama mmg xpuasa sbb alahan teruk dr 4w smpi 16w.. sy cuba juga bgn sahur dan mkn nasi tp lepas subuh terus muntah.. awal2 trimester pertama ni xdigalakkn puasa,sbb baby tgh perlukan zat makanan dr ibu...sis nk try puasa boleh tp kalau xlarat dan perut masuk angin berbuka la..jgn seksa diri kita

Masih menyusukan anak, bersedia juga mental fizikal untuk sempurnakan penyusuan susu ibu kepada anak hingga umurnya genap 2 tahun pertengahan Ramadan ni.

Ibu menyusu💪. Can share any tips nak kekalkan kuantiti susu waktu puasa? Im clueless and nervous. Risau sangat baby tak cukup susu

3mo ago

kalau belom penah buat minum susu blend dgn kurma dan badam, milk booster fav saya.. minum sejuk2 layan juge..

bgi Ibu hamil MCM sy Ni 21 minggu..nk tnya..perlukah sy bpuasa..pnuh atau..selang 2 puasa..risau pada beby yg tak ckp zat mknan ktika puasa.

3mo ago

baby tu dpt ja zat drpd placenta. cuma sebenarnya risau kt bdn si ibu ja sbb lebih letih dan perut lebih berangin berbanding puasa time x hamil.

Ibu hamil first trimester. Ada any tips makanan sahur yg tahan lapar? Sbb skrg asyik lapar je. Atau ada tips lain?

ibu menyusu..semoga dipermudahkn segala urusan mommy² diluar sana😊

ibu hamil 36 weeks.. tggu hri jk ni😊 doa kan selamat sya dgn baby 😊

untuk pertama kalinyaa hamil waktu ramadhan harapp dapat puasa penuh heee