cara tidur

pregnant skrg dh 7 bulan.. selain tdr mengiring ke kiri blh tak tdr mngiring ke knn? dgr2 xbrpa d galakkn tdr terlentang n mengiring ke knn.. ad kah iN btl or x

4 Balas

Mana2 yg awk selesa sebenarnya. Tukar2 position. Kalau nak terlentang pun, make sure letak bantal bawah badan sama ada kiri atau kanan. So jadi mengiring sikit. Takde terlentang terus.

Kiri ke Kanan xde masalah ikut selesa. Cuma terlentang tak di galakkn sbb salur darah jd sempit so darah kurang dpt supply kepada baby.

Ke kanan pun bleh sis ikut selesa.. U nk tele tang tnggikn bntal di kepala dn lapik sikit bwh bdan ngan bntal

Saya tnya nurse. Dia kata boleh je tidur telentang ikut mana seleasa. Tapi tinggi kan bantal di kepala.