salam..ape pndapat mommy² semua kalau check upt 5 kali positif tapi bila pergi check dkt hospital jf negatif..dan bila scan ada kantung tp xada janin..mcm mane tu ye? sy mgandung ke x ? doctor sorang ckap x mgandung yg lg 2 ckap mgandung..sister² kat ho

Pregnant or Not?

2 Balas

5weeks too early dear. Wait 2-3weeks pastu scan balik. Normally 6weeks kalau tgv scan boleh nampak kantung and janin dah. Kalau pergi kk, takut tak nampak sebab alat scan diorang guna mungkin not up to date. So kalau nak pergi kk scan tu better 7weeks above

Cuba sist check lpas 2/3 mnggu lpas tu...sbab kdang2 kndungan masih trlalu awal ..tu yg xdpt detect sngt