kopi dolgano

Pregnant mumy bole ker minum? Hihi

18 Balas

Tidak digalakan. Pakar mencadangkan wanita hamil mengambil tidak lebih daripada 200mg kafein sehari. Ini bersamaan dengan dua cawan besar kopi atau empat cawan kecil teh atau lima tin minuman kola sehari. Jika anda mengambil terlalu banyak kafein, bayi anda mungkin lahir kecil daripada sepatutnya. Bayi yang dilahirkan kecil berisiko lebih tinggi mengalami masalah kesihatan ketika dilahirkan dan hari-hari seterusnya. Baby and Parent Tips:https://learning.covoji.com/category/growth/

Nurse pesan dh.. no caffeine.. Even milo pun ada caffeine.. Teh kopi.. Tp saya minum gak teh kopi milo.. teringin.. balik umah mak lg laa.. minum ptg teh.. Kt tempat kerja kdg² minum kopi.. sbb lemau.. pnt perjalanan..

4y ago

🤣

Kalau ikot resepi, mcm tinggi kandungan kafein nya. Kalau boleh tukar milo dalgona. Kalau teringin jugak kopi, kurangkan kandungan kopi nya. Sbb pregnant ni xdigalakkan minum minuman berkafein. Ada limitnya.

Sy teliur tgok kopi viral ni. Tp xboleh minum hb sy rendah. Tp sy buat jugak bg ke adik bradik sy minum. Lepaskan gian Sy minum seteguk je.

saya dah try minum 😂 okay je, cuma jangan minum hari². drink in moderation. saya minum pun hanya sekadar mencuba hehe

Sy mnum... Portion coffee tu sy letak 1 sudu je... Fresh milk byk... Sedap gak... Last2 rasa mcm ice latte... 🤣🤣

Minum sikit okla hilangkn teringin tu...lg bagus buat mix juice buah sis...letak yogurt..best & bkhasiat..

Tak boleh minum kopi sis. Tak digalakkan. Saya msa pregnant langsung tak minum kopi

Caffien blh mnyebabkan hb trun...tp skdr nk cuba segelas pd sy xde masalah pon😊

Seteguk je klau dh teringin sgt2..2 sudu kafein tu sis, xelok utk hb..