antibiotik

Pregnant mommy bole mkn antibiotik ke? Sbb setahu sy tak bole makan sebarangan ubat.. sy batuk teruk.. doktor bg sy antibiotik... Tnye je ni..sbb confuse kejap...

10 Balas

Boleh makan melainkan sis ada allergy pd ubatan.. doc bg antibiotik sbb bkemungkinan sis ada jangkitan bacteria.. kalau sangsi, boleh consult balik pd doc berkenaan.. sy dlu doc prescribe antibiotik & sy tanya balik whether it is safe for pregnant lady, and he said yes..

5y ago

Baik .sy akan call klinik tu balik... Terima kasih.. 😊