air gas

pregnant kli ni. mcm kerap mnum air gas ngn teh o . hmm sya cba elak. tpi x boleh. mnum air kosong mntah. mnum oren lidah jdik luga. cmne nihh.

22 Balas

Hahaha..sy walau nk,sy tolak tepi je..bukan betul2 nak pn..mcm nafsu je.bkn mengidam nak..nasib mmg bukan jenis suka sgt2 air gas..lps tau prgnnt,mkn minom mcm maggi,air gas,fast food apa semua,sy mmg terus kurang kan/xmkn lgsg..tp makanan lain yg dimakan pn xde la berkhasiat mana pn😅😅 tawakkal je la..sbb itu je boleh dimakan..sayur xmkn..mkn pn smggu skli..tu pn susah sbb mmg xmkn sayur.buah tu kerap juga..tp rajin terputus bekalan buah..sbb kdg suami asyik lupa nak singgah beli kalau dah habis..🤭

Sy if telio air gas husband bg minum seteguk je itupon sikit gila... 😅😅😅 Sebesalah nk mnum tp telio mgkin baby yg request 😅 betabah aje la..tp kena jga² kang sangkut kencing manis.. hmm mnx jauh la hehe

Saya kenal someone yg kuat minum air gas masa pregnant. Lps bersalin, baby ade problem. Kena selalu berulang hospital utk pantau. Hampir kena bedah tp kena hold dulu, tak sure sebab ape kena hold hari tu.

Cuba minum ais kosong yg betul2 sejuk tu. Mgkin boleh hilang rasa crave kt air gas or air manis. Sebab saya peminum air gas tegar b4 pregnant. Dah pregnant, ais kosong je alternatif saya.

Ha,btl sy ank k 2,ni trimester 1 mcm tu,mmg sy bntai,sy cma tkt kurang air,nt kena tahan dkt wad,sy bantai shj,tp trimester k 2 ni,xmau mnm manis dh,mnm air putih shj...

Kalau x boleh mnum air 0, byk lg air lain puan boleh minum selain air gas n teh o . Contohnya air sunquick, air sirap, air bandung, etc . Cuma gula jgn byk ye .

Sya bila tau pregnt trus stop mnum air gas..langsung tak nk minum..sblum pregnt pun mmg jarang mnum air gas..klu suami beli air gas,sya sikit pun tak teringin nk mnum...

Jangan layankan tekak tu mommy.. Mencegas lebih baik dari merawat.. Jdi yg bukan2 nnti sndiri yg menangung.. Air gas bahaya untuk kndungan.. .😉

Air gas bukan risau menganggu sistem pernafasan bayi ke bila lahir nanti? Klu boleh, elakkan la. Boleh tu elakkan. Mommy kena kuat sikit

Lawan nafsu utk kesihatan baby sis. tiap kali minum kalau x tahan sangat, minum setengah gelas je. lama lama mesti bole lupakan air gas tu.