Assalamualaikum..nk tnya..bby dh blh mnum teh ke?kalau mnum ada x kesannya?cth mcm sembelit ke?

Bagi baby mnum teh

7 Balas

teh, kopi, koko ada kafein..so xelok utk baby sbb boleh ganggu tidur, pencernaan n penyerapan nutrien.. sama ja dewasa, kanak-kanak @ baby.. https://theasianparent.page.link/TLmjGYTtU72hh5tp6 Cari senarai makanan & semak apa yang selamat diambil semasa hamil, selepas bersalin, ketika menyusukan dan untuk beri makan bayi anda, hanya di theAsianparent

Setahu sy teh tak sesuai utk kanak2 sbb dia akan serap kalsium yg ada pada baby.. yg pernah sy baca lah.. teh o ke teh susu ke i x sure lah.. asalkan teh la kot 😅

Waalaikumsalam. Usia 2 tahun ke atas baru boleh bagi. Itu pun dalam kuantiti yang terkawal. Kenapa awak? Ada yang bagi baby minum teh ke?

8mo ago

sy pun x pasti..tp rsanya ada yg bg ank sy mnum teh..sb ank sy sembelit..nk membuang mmg seksa.mggigil..merah muka smpai berpeluh peluh

Kafien tak bagus untuk kanak2. Anak saya 7 tahun pon saya still tak bagi…. Even saya pon jarang sekali ambik kafien…

wasalam.. kenapa nak bagi teh kat bayi? teh mgandungi kafein.

bawah 2 tahun tak boleh

usia baby?