Kolagen

Pregnant boleh amalkan produk minuman yang ada kolagen tak?

13 Balas

Kalau syg baby ikut nasihat doc.selamat atau tak bkn kita yg tentukan. Kita pun xtau apa kesan pada janin. ikut kata doc lbih selamat drpda ikut kata hati. Mgkin kesan kita xrasa msa prgnt mgkin lps baby keluar nny macam2 sakit nnt nk salahkan siapa.

No need collagen sis. Kalau nk collagen just try buat jus buah2an + sayur2an. Collagen ni kita xtahu ape ingredients dalaman dia plus bahaya atau x utk kandungan sis.better elakkan ye sis demi kandungan 😊

Kalau rasa selamat amal je sis. Tak payah tanya pendapat orang lain. Kdg2 mereka ni terlalu ikut nasihat doktor. Padahal bukannya effect kat baby pun🤭🤭🤭

5y ago

Bagi nasihat yg baik2 la sis. Sis kata xefect baby pastu sis salahkan ibu plak sbb nak main cuba2 gitu. Saya yg baca pun sakit hati plak jadinya.

Kenapa nak mkn kalogen ye? Xperlu asenye nk mkn kolagen sume. Doctor ckp klau kolagen berlebihan boleh mgaktifkan sel kanser.

baik makan buah dan sayuran sja..jgn ambil kolagen..klu mahu juga ambil boleh tanya dr...takut lain hari ada side effect..

Actually Dr larang ambil apa2 produk minuman selain yg diberikan oleh kk. Kena bg tgok produk tu kat doktor before consume

5y ago

Betul tu sis saya pun ada tanya.. doc kata kalau nk kulit cantik amik vit c yg asli sumbernya dari buah-buahan.,jangan ambil pil. Mkn buah pun bagus untuk elak ibu kna sembelit.

Sy rasa xperlu sis.. Sbb bby Xperlukan kolagen.. Mkn je vitamin y d sarankan doc.. Insyallab bby sihat..

X perlu mkn collagen2 nyh sis. .sbb ada antibody tak kuat blh aktifkan sel2 kanser. .

Sy sblm pregnant minum lepas taw pregnant terus bhnti

Makan produk yg dinasihati oleh doktor saje