pregnant boleh minum starbuck ke?

pregnant 12weeks boleh minum starbuck ke?

8 Balas

Saya sblum prgnant, setiap minggu la mesti nak minum starbck, seblum kahwin,mmg hampir tiap hari saya suka beli, sbb dekat sngt dgn rmh mak, lepas khwin ikut hsbnd, and hsbnd kerja jauh sikit dari pekan, mmg jarang minumm, melainkan dia meeting luar saya ikut sya beli. Hehe, tapi sejak prgnant ni tak suka btul starbck, nth pasal ntah tau, smpai hsbnd pelik, n mak pun pesan jgn minum strbuck sbb sya mmg coffee lover. Saya smpai ke sudah tak minum, tapi masa week 6 mcm tu, sya ad pergi cafe kat ipoh, mcm teringin sngttt, nak rsa coffee dia, tapi tak berani, so sya order coklat. Esk tu sya kluar spotting mcm bnyak sikit, terus tak berani, sbb coklat pun ada caffine kan, hehe skrg kalau apa2 yang caffine sya tak beranii. Kalau buat buat nak rasa tekak okey je sis

Kalau HB cantik tu boleh la kutt. Mcm sy HB last check drop sbb sy byk minum milo atau air coklat (fevret😭), kopi mmg sy tak sentuh langsung sejak pregnen. Dlm hati kata mmg lepas pantang nak bedal je semua😂

boleh je minum awak , hahaha saya every 2 weeks mesti nak starbucks. tapi kalau boleh masa awal kandungan ni better minum yg chocolate je. jgn ambik yg ada caffein. sebab nanti dia effect hb kita.

Saya minum je dari awal kandungan till now da 16 weeks. So far Alhamdulilah just not everyday like before. 1 or 2 minggu sekali. Tapi ikut badan masing2 n tahap kesihatan diri.

Sy dh nk bsalin baru minum. Tu pun rasa xsedap bdn sbb kafein. Nak minum ambil fruit based boleh la. Yg kopi teh coklat tu tunggu2 la dlu.

2y ago

Mocha ada kafein. Coklat pun ada. Takat nk merasa sikit xpe, bkn minum semua ya.

boleh je tapi minta less sugar 😅 biasa lah mengandung ni senang kena kencing manis😂

kalau takde masalah kesihatan boleh je minum apa pun asalkan berpada

2y ago

boleh minum sikit bagi hilang teringin. pastu bagi suami habiskan 🤣

Xde masalah pun minum.. jgn selalu n jgn sampai effect hb..