who got skin rashes during pregnancy..i'm 24 weeks and those thing are at my legs

pregnancy..i'm 24 weeks and those thing are at my legs behind kness

27 Balas

saya pun kena juga sbb sy mmg ada eczema. mybe masa pregnant hormon kn berubah. paling teruk kt kaki. tangan da kurang skit. kalo tak 2 2 teruk. tp kaki mmg hbis bertompok2 parut. 😅 tak pe la janji baby sihat. 😂🤣 sy prasan gatal kurang n rashes pun kurang bila saya cut sugar. kalo ada pun sy amik sikitttttttttt je mcm dr air sunquick or susu stobery dutch lady.

me starting got the rashes since 4weeks of pregnancy until now dah 32weeks..doctor said because of dry skin.. mybe lepas bersalin can get back to normal.. early pregnancy dulu sampai makan ubat doktor bagi sebab tak tahan gatal sangat menggaru sampai tinggal parut.. now still gatal tapi tak extreme like early pregnancy.. just everyday make sure apply krim pelembab..

saya pon naik gatal gatal jugak satu perut habis berbintik bintik , sebelum pregnant tak pernah pon naik gatal gatal biji macam ni , tapi takpe laa , asalkan anak didalam perut saya dan anak didalam perut mommies semua sihat . Aminnnn

2y ago

Sy naik kat peha ngn pinggang. Tp sy x garu. Doc ckp alahan. Dia mcm fungus. Kalau x garu ok je. Kalau garu dia jd syok nanti krg luka haha. Xpe kan kalau kita biar je sbb x gatal. Sy x pakai pon ubat klinik bg. Sbb krim steriod sy takut pulak.

Sama.. Satu badan.. Macam scabies tp letak ubat scaboma pun tak okay lg. Taktau nak pakai ubat ape. Klinik pun dh 3 kali g check. Doktor bg calamine dgn ubat tahan gatal. Tp masih tak berkesan😭

2y ago

huuu dah beranak. rupanya kena scabies. bukan pregnancy allergy

mommy kena pakai losyen.. sy pula gatal2 dlm telinga setiap hari. x boleh guna losyen pula 😂.. kalau tmpt lain sy pakai losyen je.. mgkin sbb regangan kulit.

Sama lah kat bahagian kaki. Actually ke bahagian bawah kaki. Sensitif dgn habuk. Bila ruang tu kotor dan berhabuk, kaki akan cepat gatal. Saya garu sampai luka².

saya pun..dkt belakang badan tangan dan di 1-2 jari. saya pakai corn starch powder dan ada kurang .tapi masih ada..mungkin pembawaan bayi

Sama . Haritu gatal gila celah peha naik ruam . Rasa merenyam . Pastu bilas dgn air suam campur garam lega . Kalau tidak mmg tak boleh tido 🤣

I have it since week 3 of pregnancy until now 24 weeks. cannot take dairy products. always applying olive oil untuk kurangkan gatal.

Sama sis. Tp saya ada setompok je. Dah 3 kali pergi klinik. Dapat ubat lain2. Tak jadi juga. Jadi pun kejap je. Lepas tu naik balik.