who got skin rashes during pregnancy..i'm 24 weeks and those thing are at my legs

pregnancy..i'm 24 weeks and those thing are at my legs behind kness

27 Balas

takpernah² elergik masa mengandung, kalini mdapat tangan kaki naik biji air 😭 hanya sapu calamine je, makan ubat takleh 🤧

Sy jadi kulit kering dan berbekas, kalau bawah perut tu sy garu sampai luka. doc bagi aqueous cream utk sapu.

sy pun gatal naik biji2 juga..start 6 bln preggy sblm ni mmg ada eczema..tp yg ni tak sure sbb apa

2y ago

Saya pun dari awal kehamilan lagi, kulit dah mula kering, gatal terutama dekat celah jari dan bahagian kaki..

sy pun sama, org kata gegater.. dah cuba gunakan sabun daun semambu. alhamdulillah kurang gatal

kandungan saya sekarang 24 minggu.. janin aktiv bergerak.. tapi kaki saya ada kebiruan sikit..

Same goes here, tapak tangan and tapak kaki. Uishhh harap lepas bersalin dia elok lahhhh.

sya di muka habis gatal mcm tu tggan kaki semua kena ya Allah sakit nya waktu pregnant

saya🙋🏻‍♀️..Rashes kat leher,comor mcm mcm ubat pun tak hilang jgk😑

Hai sis, pergi klinik nanti diorg bagi ubat yang sesuai utk ibu hamil.

Sy amalkan susu rizqi dr mamadil alhamdulillah kulit makin okay😃