Saya nk tnye,sape ibu yg m'gandung dh vaksin dkt sini?Dan ada tk kesan lps ambik vaksin?

18 Balas

sy lalui kes byk ibu ibu tertanya. vaccine pfizer first dose 3Aug.. second dose 24Aug.. 5Sept sy tau pregnant 5 weeks. mksdnya sy pregnant dlm tempoh vaccine yg mna harus dielakkn. alhamdulillah skrg dh 15weeks. baby sehat. kne bgitau Nurse yg Kita check up. nnti dye follow up kandungan Kita. sbb my cousin sama dgn sy . dye keguguran sbb kandungan lemah Dan mmg disebabkn oleh vaccine. harap dapat membantu.

3y ago

btw effect vaccine second dose demam gigil 2 Hari je. alhamdulillah minum kelapa . ok je. lain org lain ketahanan dye

Saya dah completed 2 dose. Terima Sinovac Vacsin. Alhamdulillah, no fever, no dizzy, no side effect at all. Yang ada hany rase lesu nak makan. Rehat 1 day, dan the next day macam biasa takde ape berlaku😅

3y ago

sama. tapi saya dose pfizer

sy alhamdulillah dah suntik dos pertama.. dos kedua 15 11. ni yg pertama tak rasa apa² pon cuma lenguh tangan.. sy mkn vitamin c sblm cucuk.. yg kedua ni tak tau ar cam mn..

sy ambk vksin first dose wktu 33w..scnd 35w.. lpas je vksin sy akn tros mkn kurma ajwa 7bji & mnum air klpe sbji....almhamdulillah...xd kesan pape untk sy

xde kesan apa pun...elok je..cuma lenguh tmpt vaksin je..kandungan xde kesan apa pun..saya pfizer..tapi ikut ats org kdng ada yg demam,xde yg demam..ok je

post dh lama.. jwb je lh. 😁 setakat ni sy ok je lps vaksin w. pun dah vaksin sblm tahu hamil. Alahan hamil tu, biasalah... hadap je dgn sabar

sudh lngkap 2 dos astrazaneca,at first dos sya demam satu hari ja,then the second dos alhmdulillah,tk Ada Rasa dmm...skrng say 37 weeks...😘

saya dah lengkap 2 dos masa kandungan 6bulan.🥲 alhamdulillah kesan nya cuma lenguh lengan tempat injek tu n demam biasa ja😘

Sy ambil booster dose masa pregnant 12weeks.ok tiada masalah apa2.yg penting minta pendapat doktor sebelum ambil vaksin.

lengkp 2 dos msa 35 mggu,alhmdulillah..lain org lain rsa,dos ke dua sy demam sikit,yg first ok cuma skit tmpt ccuk