Haii smua mommy sy nk tnya sy bru pregnant 6minggu lebih normal ka time pregnant ni slalu sembelit.

18 Balas

puan kena byk minum.air kosg dan byk mkn sayur dan buahan serta mknn berkhasiat ikut piramid mknn..in shaa Allah.mslh sembelit dpt di elakkn..mcm sy dlu selain mkn mknn brkhasiat sy minum susu frisomum...bila minum susu trsebut memudahkan tuk sesi mmbuang...mg dpmudahkan segalanya..aamiin😉

samelahh anak pertama sembelit smpai brdrah . now mngndung ank kdua sembelit jugk tp xde smpai brdrah blajar dri pengalaman lepas hehe klu nk berak kene berak jugk wlupun sakit . klu than smpai brhari tu yg smpai berak brdrah 😅😅

Normal. Minum air byk. And better amek buah yg membantu "clearkan" perut. For me, oren. Kalau pisang & betik orang kata membantu gak but not for me 😅😅 lagi tak keluar 😂

3y ago

Sy mkn oren, prot jd pedih2 cmtu.. Trus xmkn... Hihi

Normal... Perit bila sembelit... Sy dri awl pregnant n now 6bln,still sembelit kdg2... Sabar jela... Dhla jenis xmkn sayur.. Amik vit. N mkn buah jer

awal mmg akan sembelit... depends pd ibu2... kadang alahan lain... cirit pon bleh jd awal kehamilan

normal. bykkan makan sayur dan buah. jgn lupa minum air putih sekurangnya 2liter sehari

bagi saya normal....cuma ibu kena kerap minum air banyak n makan buah buahan....

normal. ubat iron KK bg pon boleh buat sembelit. kne byk minum air

normal tu sis..bnyk mkan buah n mnum air suam ye

Normal...salah 1 tanda2 hamil