Sakit tulang pinggul

My pregnancy baru nak masuk 5 bulan. Sekarang xtau kenapa sakit2 tulang pinggul sebelah kanan. Bila gerak especially nak membongkok atau tgh duduk nak betulkan kedudukan sakitnya macam kena elektrik. Ngilu sangat. Ada x moms lain pernah kena camni? Normal ke kalo sakit tulang pinggul bila hamil? #ingintahu

12 Balas

Ya sy tengah mengalaminya.. Dari 17week now 19week makin sakit.. Perut kerap krem kat bawah.. Pinggang blakang kerap tegang xkire masa, bhgian tulang punggung kiri kanan kalau dh duduk ok bole bangun.. Tp kalau baring.. Nak bangun.. Memang seksa.. Kene ade org tarik.. Baru bole bangun tp. Mmg sakit.. Bila jalan pon siap ade bunyik tulang..

3y ago

Sama la dri awal pregnant smpai skrg dh 31 makin sakit tau😂

normal rasenye..sbb sy pun cmtu jgk ms 5bln..sakit yg amat nk duduk or baring bdiri bjalan pijak kaki sakit sgt kat pinggul tu..nk solat mcm nk nangis thn..last2 solat duduk..lama gak tahan sakit..tanya nurse..nurse suruh buat senaman org mengandung..so bt skit2 lm2 hlg la sakit tu..sbr je la..dugaan ms pregnant

sy pernah rasa lenguh kat tulang punggung kiri . smpai na jln mcm peguin . sy asyik than2 skit tu smpai kaki sebelah sy pun jdi lengh skli . asyik suwo suami urut kaki je . skrg 30w dy baik sndri dah .

saya pon mengalami sakit mc puan, tpi kena fhm ye ibu hamil memang rasa pergerakan terbatas, oleh tu jgn lasak sgat saat hamil, banyakkn rehat dan sentiasa ikut nasihat nurse. tq

saya dh nk masuk 6bulan bru terasa .. sakit pinggul ,, sakit bawah perut and sakit bahagian pelvis .. nk bejalan pun susah ..

saya penah kne mse 30w sakit allah je tau...tp yg tu dah ok...ni 32w sakit kat bahagian tulang vagina plak...nak pusing sakit nye😭

3y ago

Sy 31w. Kdg rasa tak sbar nk branak 😝

Pernah juga tapi lupa masa berapa minggu. Saya consume tablet calcium je terus ok. Saya agak sebab kurang calcium

Sama.. Bru smlm kena.. Bkn pinggul je sakit, bwh perut sakit jugak. So sy baring je smlm dh elok sikit bru bgun..

Sama la. Mmg sakit. Makin byk mggu makin sakit. 😂 smpai la bsalin. Tulang nk merenggang la kot.

saya pun same....sakitnye x terkata...pulling pain kat peha lagi...