no movement

preggy already 20weeks. tp still no baby bum or any movement. normal ke tak benda tu? im worried. so damn worried. berat pun xnaik2. ?

10 Balas

Depend dengan ketebalan perut rasanya. Sy 3 bulan dah rasa movement. 4 months plus dah ada bump skit. Masa kurang dari 3 months berat 39 je 😭. Then hari2 minum susu Alhamdulillah berat makin naik. Sometimes I nak rasa heartbeat baby I akan mengereng and pgg kwsn yg agk keras then I blh rasa heartbeat baby. Maybe u can try. Dont worry, bykkn bercakap dgn baby. I pernah rasa risau macam tu dulu ☺️

Biasalahh tu selalu kita x dapat rasa sangat 20 weeks nie lagix kalo jenis perut tebal saya bby bum nampak jelas 24 weeks lahh kalo x memanjang org ingat x mengandung🤣🤣🤣 pasal berat tu jangan risauu saya 24 weeks br ade naik sikit tu pun 2 kilo😬 je, bby girl kalo ank laki 3 bln dah mendadak naik berat saye

5y ago

Bab2 20 weeks ni mmg kite pon xnmpk sgt.. klu pakai baju fit brula nmpk skit jugak bbybump tu😄

sy pregnant anak pertama. 21 weeks dh start rasa baby tendang. rasa nya bergantung pd individu. xsemua org sama..😉 berat xnaik , baby bump xberapa nmpk. mummy jgn risau ye.. in shaa Allah okay🤗 kalau risau, pergi checkup

maybe ada movement tu cumanya rasa halus2 je..if g checkup n dgr heartbeat bby tu, in sha Allah semuanya okay..dont worry & stress too much mommy..tak elok jugak utk bby..before preggy mmg berat susah nak naik ke camne?

5y ago

takk. sblm preggy berat cpt ja naikk. 😅 date nk check perut slasa ni. should i wait atau check dulu kt tmpt lain? tp sy xda la rasa apa2 sakit kalau kata anything happen to baby dlm perut tu. so i stay positif but still worry a bit. huhu

pergerakan depends on perut ibu jugak,klo nipis mcm saye 3 buln lebih dah rase soft movement...bab bby bupm pulak,saye baru nk ade bby bump mase kdungn dah 5 buln stgh😂.....yg pnting,ade heartbeat..

5y ago

Same lah kite 🙈

sy pun penah alami benda yg sama masa bbrapa week mmg risau sgt tp alhmdulilah baby sihat .. myb sbb first prgnant so tak kan nmpak perubahan sgt . depends dkt org sama .. in syaa Allah baby sihat 😊

Hi Syazreen, usually first pregnancy after 25 weeks baru rasa baby movement. Second time pregnancy nanti baru cepat sikit baby bergerak. But please also check with doctor to enlighten ur worries.

normal rasanya .. my officemates tak perasan pun i dh pregnant .. even dh 6months . siap ada yg ckp i put on weight.. 😚

Jgn risau sy week 24 baru rasa

normal😊 jangan risau