Travel dgn baby

Hai ibu, nak tanya untuk first time ibu nak travel bawa baby balik kg jauh, what to expect ya? Baby dlm 3 bulan. Nak balik terengganu. Perjalanan dlm 5 jam. Hopefully pengalaman ibu2 dpt membantu saya

2 Balas

Hi, yang paling penting sekali you need to know your baby. Waktu tidur, waktu susu, waktu main ni antaranya. Selain itu, paed menasihatkan untuk angkat baby daripada car seat setiap 2 jam. Untuk mengelakkan daripada pinggang baby berasa lenguh dan juga untuk melindungi posture badan baby. Pengalaman saya travel to kelantan sewaktu baby berusia 4 bulan. Perjalanan mengambil masa dalam 10 jam sebab balik musim raya tahun lepas. Saya cuma sediakan mainan supaya baby tak terasa bosan. Dah boring main, kita borak pula dengan dia. Harap membantu🌹

hi.. sume nye ikut mood anak tu jgak.. mcm anak sye kdg2 ok.. kdg2 x ok walaupun perjalanan tu x jauh.. tp ape yg sye buat, sye make sure dye da ckup tdo & mnyusu sblum klua.. mainan & puting pn bwk skali..