assalamualaikum..nak tnye sy skrg preg 16mggu normal ke berat sy tak naik duk takat tu je

preg 16minggu ingin tahu#ingintahu #pleasehelp

5 Balas

normal ..sy tiap kali pregnant,,tetibe je badan kuyus ..haha..tapi masuk 22w kot,,berat akan naik slowly ..sebelum preggy berat 57kg /60 kg ..bile awal preggy,dlm 9w @ 10w,berat 54kg.. skrg dah 32w,dah naik 56 kg ..sy ade kencing manis ..alahmdulillah xde masalah baby besar ke ape ..maintain je badan ..

normal. sbb awal lagi. baby pun masih kecil. nanti masuk trim 3 konfem naik sbb baby makin membesar. jgn risau ya. mkn mcm biasa, yg bernutrisi berkhasiat utk ibu & baby.

Normal sis .. sy anak first dlu masuk 28weeks baru berat naik..dah dekat due total naik 12kg 😂

1y ago

yeke...sy duk igt sbb sy xmkn mlm sbb tu brt xnaik

samalah dgn sy, sy dh 15week still sama berat tak naik naik😂

normal