Tips hilang bisul

Is it possible ada bisul dkt area perut? Sbb mcm sakit bila sentuh, nak kata jerawat dia mcm merah besar. Ada x tips utk hilangkan bisul? Thank u!

1 Balas

Elakkan makanan bergula dan tinggi karbohidrat. Puan pernah buat pemeriksaan kesihatan penuh termasuk HbA1c utk tahu bacaan gula dlm darah? Jika belum, sila kan buat. Bakteria suka gula. Tu yg bisul timbul, dan lambat baik. Begitu juga je rawat atau luka lambat sembuh sbb pemakanan banyak gula dan tinggi karbohidrat. Lebihkan makanan sumber protein dan serat juga vitamin C. Seeloknya jumpa doktor utk kepastian apakah bendasing yg timbul di perut tu.