Susu ape yang sesuai untuk ibu gdm

17 Balas

saya minum Dutch Lady Low Fat. alhamdulillah sesuaii dgn saya. nak beli susu kambing tak mampuuu.. so Kita cuba susu yg biasa jaa.. tapi make sure low fat , sbb ada kndungan tinggi kalsium , rendah gula. alhamdulillah semalam cek hb pun elok dari 11.6 dh naik 13.0 .... mcm nurse ckp cari susu yg tinggi kalsium

10mo ago

and jgn risau , gula pon terkawall

Kalau saya , dr recommend anum materna , frisomom dengan enfamama. Tapi ikutlah mana satu yang ngam dgn tekak. Dekat klinik dr saya tu ada free sample utk tiga² ni . So i choose anmum materna .

saya gdm on diet, minum susu kambing al amr syamsul debat punya. alhamdulillah so far ok. banyak review cakap ok. susu dia pun sedap tak hamis, tak manis langsung sebab takde gula.

minum susu fullcream atau hl awak. xwajib pon minum susu ibu hamil☺️. kalau xboleh minum susu inform nurse. boleh minta pil kalsium.

10mo ago

sy pun tk minum susu kena bgi ubt kalsium

sy minum susu kmbing ori tanpa gula. yg hrga rm49 klu nda salah. sy gdm on diet. susu tu ja dpt minum memang tak manis. dan tak bau hamis.

10mo ago

okey sis tq.. boleh cuba nanti hehehhe dh nak masuk 8 bulan baru nak minum susu kambing🤣🤣

klu sy hl tu mmg naik sy minum frisomom mmg okey sbb ingredients dia Low GI ssh ibu gdm

sy gdm, mnum HL plain tu... bacaan gula xnaik mendadak...bagus jgk ada folic

Better minum HL sbb saye pun minum HL dari awal pregnant smpai skrg

Mcm saya ada GDM juga, minum susu kotak tapi ambil Low Fat

sy gdm on diet..minum efferty mama.alhamdulillah bsp ok