Hi slm momy ! baru tahu tentang skincare yang mengadungi salicylic acid dh guna , now kandungan dah 4bln .mcm mana ya😭

5 Balas

Elakkan skincare yg ada retinol, benzoyl peroxide, zinc oxide, paraben, oxybenzone(sunblock), avobenzone, octinoxate, octocrylene. Guna product mineral yg sesuai utk sensitive skin sebab mesra utk ibu mengandung

Salicylic acid boleh je guna TAPI on lower percentage. Saya ada refer dr pasal ni. Yg kena elak terus tu retinol & benzoyl peroxide. Check balik ingredient tinggi mana

2y ago

Btol sis stuju.. wajib elak skincare ade retinol & benzoyl peroxide& paraben

Mommy perlu berhenti guna skincare tu. Setahu saya, brand Mama's choice ada skincare yg mesra ibu mengandung

boleh tengok product product dari young living sbb semua nya selamat dari sebarang toxic. even makeup pun.

Sy guna pencuci muka safi je, yg natural tu. buah manggis wrna purple.