normal ke 20 week masih x rasa pergerakan baby?? perut nampak membesar tapi x rasa baby bergerak

8 Balas

normal. sbb ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh bergerak bebas dn berpusing 360°. dah ada pergerakan kemungkinan awak xperasan ataupon awak xtahu itu pergerakan baby. kalau awak rasa mcm gelombang/beralun sekejap/rasa mcm rama2 itu pergerakan baby awak la tu. kalau nak rasa betul2 pergerakan yg nmpk dkt permukaan kulit perut tu bila baby awak dh mampat dlm ruang rahim awak. itu boleh nampak. kalau awak susah hati. boleh je scan tiap2 mggu utk lihat condition baby awak. scan xmembahayakan baby dlm rahim awak

10mo ago

most wc😊

Normal. Sy pun 1st baby n masa 20w tak rasa sgt. 27w or 28w nnt baru boleh kira kiraan pergerakan/tendangan baby

First mom mmg biasa nya lambat. Macam saya dulu 23-24 week baru rasa. Its okayy

Sy first baby ni mggu 22 baru rasa. Bff sy ckp dia ank first rasa mggu ke25

mcm perut saya nurse kata tebal jd bila baby kick tak berapa rasa. 🤣

Saye dulu dlm 24 minggu baru boleh rase..sbb perut tebal dr cakap

Saya 22weeks baru bebetul rasa, tu pun kadang rasa kadang tak

bgantung jenis perut. tapi normal je