nk tanya, boleh ke nak ambil blackmores yg breatfeeding? saya da 17w

12 Balas

Bawa & tunjukkan doc supplement tu,, nnt doc consult awk boleh ambil tak, sbb depend pd tahap kesihatan individu. Sbb sebelum ni lama dulu sy pernah ambil vitamin B+C blackmores, terus turun darah. Then lepas tahu sy pregnant slps tu, terus sy stop makan. Just ambil asid folic+kalsium shj. Jd sis dptkn consultation doktor dulu ya sblum mkn apa2 supplement.

tanya doktor dulu. jangan sebarangan tau. saya pun mak mentua asyik suruh stop makan ubat kk, dia suruh makan ubat supplement dia. saya buat tak peduli je hahhahaa saya makan je ubat kk bagi. selagi saya takde masalah, selagi tu saya ambil ubat kk. karang jadi apa apa kat kandungan bukan diorang yang tanggung sakit. kita jugakk

vitamin ni kalau ambik satu biji tak sama dose dengan ubat kk punya, tapi sy ambik satu bijik je sehari, kalau makan ni tak payah makan ubat kk, kalau tanya doktor biasa dia akan kata awak jamin ke vitamin awak tu cukup dosenye, cuba makan ubat kk dulu la kalau tak serasi macam sakit ke hb xok ke boleh makan yang ni.

Waktu first pregnant saya amalkan produk ni. Alhamdulillah. Doktor & nurse saya tak ada cakap apa2 & hb saya kekal cantik. Lepas bersalin, tak pasti sebab produk ni yang buat susu saya meriah. Berat anak pun ok. 3.1kg. Sekarang tengah pregnant anak kedua, suami nak belikan produk ni lagi. 😁

Sy consume nie mula2 hamil smp lahir..sgt bagus..sy mkn nie je supplements dgn pil kalsium..yg lain xde amik..mkn msa pregnant pon mkn je ape rsa nk mkn xde berpantang..Alhamdulillah baby lahir sihat tanpa kuning..

Sy amal ini belum hamil sampai la hamil alhamdulillah ok bby pun sihat lps buka buku pink baru stop sbb da dpt vitamin dari klinik swasta☺️

Better tanya doc. Lain orang lain keperluan nya. Just worry pertumbuhan baby dan keperluan mommy in case tak cukup dose folic acid nya

apa supplemen yg dibeli sendiri, better tanyakan pd doktor ok. takut ter overdose bila mkn juga ubat yg prescribed by doc

Kalau takde ambil vitamin dari kk boleh je makan. Kalau ada ambil dari kk better consult doctor takut overdose

hi mommy, sy pon mkn yg ni.. alhamdulillah aritu cek hb cantik...

2y ago

mkn 1 biji je sehari.. vitamin kk bg obimin.. tp xmkn pon.. alhamdulillah setakat ni cek hb maintain okay lg... tp kena amal kan mkn buah2 jgk tiap hari..