sya scan tu hri 7w gtu la ada kantung dn dgr heartbeat da cma masih alahan truk. muntah tiap2 hri normal ka? 2bd bby 😩

4 Balas

masih 1st trimester. muntah tu biasa la tu alahan belum habis. saya pun gitu hari hari muntah masa 1st trimester hari tu. dari siang sampai malam alahan hari hari. sebelum tidur pun nak muntah. lagi tak muntah tak boleh tidur. sehari kadang 5-6 kali muntah. muntah hijau pun ada. masuk 2nd trimester baru makin hari makin ok semula. sabar ya sis. semoga kuat & dipermudahkan semuanya. yang penting sis & kandungan ok bila check dengan doktor so takda apa yang perlu risau.

2y ago

mudah2han ...tqqq atas tips dn nasihat ☺️

sama kita sis, Sy pun 7weeks juga,alahan teruk..Ni pun 2nd baby punya.. 1st baby tak teruk mcm ni

Normal. redha , tabah dan syukur dlm menghadapi ujian kehamilan 🤲🌻❣️

2y ago

insya Allah....Aamiin 🤲🏼

mkn mkn nutrisi seimbang dan berehat bg trimester pertama

2y ago

its normal...kena bersabar dan continue mkn nutrisi seimbang..trimester pertama mmg mencabar