Hi mommies, ada yg minum Anmum Materna ? Sehari brp kali boleh minum ye ? Thank you in advance 🤰

20 Balas

Masa 1st trimester saya minum 2 kali sehari. Sebab time tu asyik loya susah makan so banyak minum susu je. Masuk 2nd dah sekali sehari je waktu malam before tido. Nak minum kena selang 3 jam at least lepas makan vitamin folic acid. Sbb dalam vitamin tu ada iron, so takleh ambil sekali dgn susu sbb ada calcium. Nanti iron tak serap sia sia je makan hb susah naik nanti. Kena take note jugak kalau ada kencing manis atau family history yg ada kencing manis, possibility boleh kena gdm. Saya minum kerap pun Alhamdulillah mmg takde sangkut gdm, gula maintain 4 . So depends on badan kita jugak camne

3y ago

Tengok orang jgk kot. Ada yang minum still loya. Tapi saya Alhamdulillah kurang loya minum susu ni. Boleh try request sample dia dulu kat website anmum tu. Kalau rasa sesuai baru beli yee

sy minum susu ni.. ni je dpt bntu sy.. ank sy yg sulung lahir x cukup bulan.. bby pun kecik. sekilo je.. bby no 2, no 3, ni la bntuan sy utk dpt bby 2.5kg keatas... dan alhmdulilah xde msalah pape dr segi kesihatan sy dan bby spnjng khamilan... its depan on your body... and bby too..

3y ago

Puan minum brp kali sehari ya? Sy pon dokter detect baby kecik…so tgh usaha sblm 23/2 nxt week untk repeat scan incase kecik jugk terus warded till 37w🥲

sy pun suami beli kan susu ni tp dkt seminggu da sy tak jgk minum2 lg 😅 sbb dgr kata baby jd besar bila minum anmum tu rsau . .lgpn sy tak suka susu tepung gini . . rasanya , patut ka sy minum ? atau cari susu lain sebagai ganti ? tp susu apa yang sesuai ya untuk ganti ?

3y ago

baik, saya cuba minum dulu. kalau ok utk saya, saya teruskan 🥰

saya dulu minum ni jugk , tapi nurse sruh bernti minum takut nnti sangkut kencing manis .. sebb kandungan gula dlm susu ni agak tnggi .nurse syorkan syaa minum susu dutch lady full cream yg dlm kotak tu . alhamdulillah syaa bebas kencing maniss .🥰

3y ago

yeke sis ? erm, saya baru je beli tadi saya cuba dulu laa minum susu ni tengok mcm mana 🥰

kat kotak tu ada mention kan? selalu susu minum 2 kali sehari. Saya minum Anmum ni dpt free sample drpd klinik. Lps tu sy tak proceed sbb manisnyaaaaaaa dan ada ingredients yg tak sesuai dgn saya

3y ago

baik, saya cuba minum dulu. kalau tak sesuai utk saya, saya cuba brand lain 🥰

Awal preggy saya minum ni. Lepastu stop sebab ramai cakap gula tinggi. Bila amik air gula, Alhamdullilah normal. Now saya minum fresh milk. Minum fresh milk pun berat naik mendadak. 😅

3y ago

i see, saya baru je beli susu ni tadi, takpe laa saya cuba dulu tengok mcm mana 🥰

saya minum ok je...husband bli bg sebulan sblm kena minum air gula, xsangkut GDM...bacaan slps pn bru 5.8 ja, tp saya minum sehari skali je time pagi. 1mug letak 3scoop ja

3y ago

itu laa, husband pon baru belikan smlm suruh try minum. so far minum mlm td letak 2 sudu and rasa tak manis pon 🥰

Hi sis. Masa first trimester saya minum ni. Tapi ramai tak syorkan sebab gula dalam ni tinggi. Jadi sekarang saya minum susu HL low fat , pagi & malam sebelum tidur.

3y ago

Sis Nur Shafrina memang betul. Kandungan gula tinggi. Kalau ingin continue dengan formula ibu hamil, try Frisomum Gold.. yg pernah I try paling kurang gula.

Saya minum ni dri 1 trismesters alhamdulillah ok , masa awal2 dulu saya alah teruk jadi saya minum 2 kali sehari , sekarang sehari sekali ja before tidur

Saya pon minum anmum coklat ni. Dari dulu memang tak suka minum susu so terpaksa ambik yang coklat ni. Kalau tak, memang tak minum langsung susu. 😅😅

3y ago

sama laa, saya cuba yg coklat instead of yg plain 🥰