Serba tak kena betul tekak 🤮

Phewwww. Sehari perut tak isi nasi. Memang tak boleh masuk nasi. Bukan sebab kalah dgn nasi tapi tak boleh telan lauk. Otometik tebayang bawang 🧄🧅 Malam ni baru sempat makan kue teow goreng. Sedapp ! Tapii selang berapa minit habis tekelua balik. Habis lapo balik perut. 😭😭😭 Nampak ada chewing gum. Terus kunyah. Legaaaa terus tekak. 🥺

5 Balas

sy mcm tu la sis.. dh masuk 5 bulan baru bleh telan nasi,lauk pikir makanan auto loya.. hari2 sy harap dgn supplements dr KK dan buah je mcm pisang, limau mndarin, delima, jambu batu n mangga.. nasib baik sy boleh telan ubat kalau x xda tenaga sy.. kdg2 sy tukar nasi dgn pasta @ karbo lain mcm bihun kdg2 sy mkn sweet potato@ celur bunga kobis mkn tu je.. jnji kenyang.. perut lapar tp xboleh nak telan nasi n lauk.. paling benci bau ayam😅😅.. sy sgt xsuka ayam yg masak sup@ tomyam.. sampai sekarang dh 36 weeks still xboleh telan ayam.. mkn ikan goreng n syur tumis je hari2..

3y ago

InsyaAllah amiin. Thankyou awak ♥️

Sy awal2 pun mcm tu. Lepas tu sy makan blackmores pregnancy. Dia ada vitamin b6 & b12. Terus hilang rasa mual. Semua benda boleh makan. Try lah.

3y ago

Sy makan nii. Sis makan ni ye ?

Klau mcm sye trimester pertama mmg mcm ni sis.. Tpi masuk trimester pertama.. Alhamdulillah kurng..

3y ago

Betul2.. Trimestre pertama tuh.. Apew yg boleh mkn.. Mkn jew.. Klau x mmg perut kosong..

sama la sis..saya dah 14w pun masih macam ni. sangat x suka bau nasi.

3y ago

sama2 ☺️

alahan tu sis.normal.Elakkan makanan yang boleh sebabkan loya ye.

3y ago

sama2