tiada selera makan Nasi

Nak tanya.. Normal ke hamil baru 3 Bulan tp langsung tiada selera dgn nasi.. Tekak x boleh terima nasi.. Mkn 2-3 suap pastu tak boleh go dah.. Jika pakse mkn.. Muntah semua isi perut keluar.. Yg boleh terima kawtiau, mee, bihun, pastu makan ratah ratah contoh mcm chiken chop, lamb chop.. ( western ) kadang Risau pasal kandugan.. Gagaj jugk makan nasi.. Tp terus muntah balik semua nasi keluar balik...

2 Balas

Sy pun mcm tu sis haritu.. Sy makan je ape yg boleh sy telan.. Tp bab nasi mmg tak bernafsu nk mkn.. Tp bg sy its fine kalau tak makan nasi sangat & sis bole gantikan carbohydrate dr nasi ke sumber makan lain mcm roti ke, kentang, keledek. Tp jgn risau semakin lama selera kita akan kembali normal.

Normal sis. Sy pun mcm tu. Tak makan nasi pun tak apa. Yg penting perut kena isi. Supaya ada tenaga. Sy masa alahan teruk dulu boleh makan roti, buah, dan bihun sup saja. ☺