Boleh ke sapu minyak angin dekat perut. Tak tahan kembung perut

Perut kembung

10 Balas

Saya selalu kembung perut, doktor tak bagi usik bahagian perut atau sapu minyak angin. Saya hanya letak bahagian belakang badan atau sy akan guna salonpas tampal belakang badan sebelah kiri atau kanan.

2y ago

sebelum ni tak tahu mengandung rupanya dah 3 bulan. duk la sapu minyak. bila dpt tahu tu yg jadi was2

Sy pun sjak prgnant selalu je kembung tp tk prnah sapu kt perut sb org ckp takut panas. Sy sapu pinggang , kt belakang. Asal rs berangin2 je ok la 😆😆

2y ago

Sy kalau tk tahan sgt ada jugak tekan2 manja. Kdg2 hbs kt betis belakang sy sapu myk angin.

try air halia..selain buang angin, boleh juga hilangkan loya.. article dalam asian parent pon ada sebut pasal air halia

isi blkng bdn aje..sy klau mslh pde prut psti isi blkng bdn..dokter ckp blkng xde mslh melain kn prut

2y ago

oo ok baiklah terima kasih ye

Xboleh. Bahaya utk kndungan. Nk sapu pun area bwh breast shj. Kembung perut ni sbb xmkn or mkn bnd2 berangin.

jangan ya 🤗 kalau saya, sapu area bawah payudara , tapak kaki dan betis . terjaga je auto kentut 😂

2y ago

ok boleh cuba nanti. mmg tak thn kembung nya

Ikut org sis... sy selalu sapu.. mengurut tp xda pa.. klau xyakin better jgn ambik risiko

2y ago

terima kasih ye. tp itulah tak tahan nya menanggung

Saya ada jumpa doktor, dan doktor cakap takde masalah pun untuk sapu minyak panas.

Perut x bolehh sapu kat belakang jaaa jgn guna minyak panasss effect kat bby

sapu dibhgian rusuk kiri kanan dgn kuantiti yg sikit