perut kerap mengeras

perut kalau kerap mengeras tu tanda bersalin ke? start maghrib semalam dia kerap mengerass tapi belum ada tanda lagi. malam tadi tak sangat. pagi ni dia start balik plus rasa sakit perut and nak berak. tapi boleh berak. lepas berak sakit perut hilang. cuma perut still kerap mengeras. saya dah 39 minggu. boleh pergi hospital ke?

5 Balas

macam saya lah sis..tapi ada org kata tu Braxton Hicks je..

1y ago

yang sy dokter ckp regular contraction sbb jln xbuka lagi n uma dkt dia bgi balik dlu dh trun tanda btul2 baru dtg balik😂