Bakal ibu-ibu, apakah perubahan payudara yang anda lakukan/perhatikan semasa trimester pertama anda?

Select multiple options
Payudara saya bengkak dan lembut
Puting saya kelihatan lebih gelap
Mereka berasa normal, seperti selalu
Lain-lain (Komen di bawah)

2054 respon

14 Balas

trimister pertama puting rse cm kecut2 cmtu .. pelik jugak sbb bru first time kn tk tau apa2 .. pstu sedikit gatal2 dkt puting n payudara rse cm bengkak berat je rse

trimister pertama, membesar dan sensitif. Trimister kedua aerola gelap dan makin membesar juga kurang sensitif.

6mo ago

Saya pon sama...

Rasa macam payudara makin besar sampai husband tegur. Segan pulak rasa 😅😅😅

Kelihatan gelap dan puting berasa perit tambah gatal belah kanan sahaja

payudara sakit dan puting sedikit besar dari biasa.

Saya rasa sakit

Normal

Gatal

sakit pada puting

puting makin besar .