Susu formula

PERTANYAAN kpd ibu2 yg ade pngalaman masaah penyusuan baby,, susu formula ape yee yg elok tuk baby,,, sye daa buntu,, ade x yg sme mcm sye.. 1. Similec - berkahak 2. S26 - cirit 3. Ducth baby - berkahak+ batuk+ selsema

17 Balas

baby saya, 0-6 months dia minum Anmum langkah 1. susu sesuai sampaikan dia overweight. terpaksa tukar. now 6 months onwards (9 months) dia minum Nestle Free lactose. syukur BMI dia turun selama dia consume susu tu.. sebelum ni, ada try Snow, Dutch lady & Dupro..tapi tak cun. Snow - Bintik merah tumbuh 1 muka Dutch lady - allergic bahagian mata Dupro - cirit so, kena try & error la kalau fm. sebab baby saya BF saya 1 minggu je. 🥲 hopefully puan jumpa yang sesuai dengan baby🙏🏻

Saya pun sebelum jumpa susu fm yg sesuai untuk anak sy, sy try n error bnyk jg jenis susu. 1. Enfalac baby - sembelit 2. Karihome - anak tolak xnak minum 3. Dutch baby - Kahak + ruam naik teruk dan yg keempat dupro baru anak serasi. Bnyk jg baca susu fm dupro ni mcm mesra baby + mesra poket, anak start minum dupro masa 2bulan lebih, skg dah 6bulan lebih masih stick dgn dupro. Berat badan pun naik cantik je. hehe. boleh try susu ni manatau anak serasi.

Susa nk cari susu fm sbrnya.. sy sendiri dah 6susu try..tmbh2 anak sy selalu ada mslh perut..dia punya menangis, siang mlm…tido je senyap..last sekali sy bg susu snow, alhamdulillah serasi.. Awk blh usya2 page ni 👇🏻 mana tahu ada yg serasi.. https://malay.aestheticsadvisor.com/2021/01/susu-formula-bayi-0-6-bulan.html?m=1

susu fm ni mmg kena try and error sampai kita jumpa yg serasi dgn baby. sebab setiap penerimaan baby kita tak sama awak. sy sendiri cuba 4jenis susu sebelom jumpa yg serasi dgn baby. boleh refer tips dr doctor ain cara pemilihan susu fm. semoga dpt membantu. https://vt.tiktok.com/ZSN9bjsto/

ni kena try n error..sebab bukan semua sesuai dengan susu formula yg ibu2 sarankan jg..tpi as for me,my 1st born dulu sa bgi dupro/dugro tpi anak tak sesuai..dia sembelit lepas tu muntah..last2 sa ganti dengan lactogen..sesuai pula..tida mngis sda bila dia mau poop

Sama lah mcm anak sya.. asyik ada masalah sembelit sejak start boleh mkn... doktor suruh tukar susu yg ada probio.. skrg tengah consume Lactogrow Probio.. Alhamdulillah sehri atau 2 hari membuang...

Masa lahir anak saya minum frisolac. (hospital yang bagi). then saya bagi similac step 1 sampai umur dia setahun now bagi dia karihome. Susu memang awak kena try n error. Cuba try Dugro

ank sy mnm dupro x berkahak,selsema or batuk pun..berat pun naik okay alhamdulillah tapi awk kne try sikit2 la sbb ank lain2 susu yg ok dgn diorg😅so nk sng beli trial pack kecik2 je

saya bg dupro 1 sis.. tgok review dupro ok jugak berat anak saya dri 2.8 kg 2 bulan smpai sekarang anak 4 bulan naik 5.7 kg dah

ank sy awal2 guna dupro cirit.. tukaq dutch baby alhamdulillah ok.. sampai sekrang guna . dah umur 3 thun dah.. 123 dutch lady .