Hi mommy sy nk tnya normal ke tumpah darah awal kehamilan TM1 , sy dh 2 kali tumpah darah

Pertama tpah drh sy dh ke hospitl , dc kata sy tiada punca knp tumpah darah tu tpi kemungkinan besar nk gugur , sy kne selok dc ckp dinding rahim sy tk terbuka lagi , so dc sruh sy berjaga ii , bila check bby okeyh 6weeks6hari , & skrng sy tumph darah lgi sekali , sy risau sbb ni pregnant kedua , pertama keguguran luar rahim 🥺

9 Balas

Saya pernah jadi macam awak, saya pun asyikk asyikk bleeding, buat keje sikit bleeding, cuba awak duduk rehat jgn buat keje apa apa smpai TM2 dan kaki awak kerap kn letak tempat tinggi. Kalau jalan jauh ke dkt ke, awak sandar dan kaki awk letak atas dashboard, biarlah org nk ckp apa jnji awak punya kandungn selamat. Saya buat mcm tu dulu alhamdulillah xde pape, lepas tm2 baru saya buat keje lasak sikit, kemas rumah mcmtu,tp kene check dokter jugak. Dulu kndungn pertme saya, time bleeding saya taktahu nk buat apa, gugur, ni kandungn kedua saya buat cmtu alhamdulillah selamat. Dan saya dah selamat lahir, cubalah buat mcm saya sarankn tu. Semoga urusan awak dipermudahkn

Sy pun pernah jd mcm tu..ikut nasihat doktor.. awak kena bnykkn bedrest dulu n kurangkan pergerakan n kerja2 rumah.. makan pun kena jg2 jgn mkn yg ada risiko utk awak.. Sy TM1 jd mcm tu mcm air ketuban pecah turun nya terkejut sy Alhamdulillah ikut nasihat doktor n kurangkan pergerakan

Sy dlu 2kali kluar darah sikit tapi bila scan smua ok . Bby pun gerak2 masa tu tak salah sy 10minggu . Alhmdulilah sy dah bersalin 39minggu 6hari . Bby pun dah 6bulan skrg

tumpah darah smsa T1 x normal sis. Blh jd keguguran atau plasenta baby melekat kt bawah. Plasenta kna lekat kt atas,klu ddk bwh tkt bby sonsang nti.

dh dapat tahu pregnant tk patut bleeding tu je sy nk bg tahu . if bleeding prgi lh trus hospital jgn prgi klinik

3mo ago

saya pernah bleading..tpi dokter bagi ubat kuatkan rahim..Alhamdulilah dh ok..

Pergi klinik swasta mnx ubt dupston kuatkan rahim@injection kuatkan rahim.

berapa kali pun xkira, ada pendarahan sikit pun terus jumpa doktor.

x normal.. ptutnye spanjg khamilan x berlaku apa2 pendarahan..

3mo ago

Itulh risau jgk

Tak normal, kena pemeriksaan doktor

3mo ago

Sama